Obec Mladý Smolivec

Nohejbal v Dožicích 5.7.20192019

V pátek 5. července se konal v Dožicích na hřišti nohejbalový turnaj trojic.

Turnaj se pořádá již 8. rokem a tak není divu, že šest z osmi přihlášených týmů se ho účastnilo již po několikáté, nechyběli ani vítězové posledních dvou ročníků Snipeři (2017) a Domácí (2018). Pravidelnými účastníky jsou také týmy Nealko, Prasata, Čičí patrola a částečně také tým Saša. Do turnaje se přihlásili i dva nováčci, a to tým Beznoh a Volvo.
Po prezenci týmů proběhlo oficiální zahájení turnaje, došlo na rychlé osvěžení pravidel a rozlosování týmů do dvou skupin po čtyřech. Každý tým čekaly tři zápasy, celkem se tedy odehrálo 12 zápasů v základních skupinách.
Hodinu po poledni už bylo jasné, kdo bude bojovat o medaile. Týmy Sniperů a Domácích postoupily bez porážky s 6 body, týmy Beznoh a Prasata se 4 body. V semifinále pak oba obhájci vítězství potvrdili své umění a postoupili do finále.
Ještě před všemi očekávanými zápasy o medaile si zahrály i ostatní týmy, a sice Volvo s Čičí patrolou o sedmé místo a tým Saša s Nealko týmem o místo páté.
Hned poté se utkal tým Prasata o bronzovou příčku s nováčky turnaje – týmem Beznoh, který překvapivě zvítězil 2:0 na sety. O zlatou příčku pak bojovali Domácí se Snipery, stejně jako tomu bylo před rokem, kdy tým Domácích porazil Snipery 2:1. Letos však byli lepší Snipeři a tým Domácích porazili 2:0 a podruhé tak celý turnaj vyhráli.

Celkové pořadí:

  1. Snipeři
  2. Domácí
  3. Beznoh
  4. Prasata
  5. Nealko
  6. Saša
  7. Čičí patrola
  8. Volvo

V půl čtvrté odpoledne byly již všechny zápasy odehrány a mohlo se začít s vyhlašováním výsledků a předáváním cen. Za ně a za přípravu areálu bychom chtěly jako pořadatelky poděkovat Obci Mladý Smolivec. Další velký dík patří SDH Dožice, především pak jeho členům, kteří pro nás celý den čepovali vychlazené nápoje a opékali výborné klobásy. Děkujeme také všem zúčastněným týmům za jejich fair play a za další příjemně strávený den!

Autor článku: Alena Kovaříková, Anna Beránková
Autor fotografií: Alena Kovaříková, Anna Beránková